2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: nem engedhetjük meg, hogy az egészségügyi rendszer egyszerre két járványt kelljen kezeljen

2020. szeptember 16. 19:17, utolsó frissítés: 2020. szeptember 17. 12:46

A hideg közeledtével fokozott odafigyelésre van szükség mindenki részéről, mert nem engedhetjük meg, hogy egyszerre két járványt - influenza és koronavírus - legyen kénytelen kezelni az egészségügyi rendszer - jelentette ki szerdán Klaus Johannis.

A Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón az államfő rámutatott, szerdán újabb negatív rekordot döntött az új megfertőződések száma, és jelentős számú elhalálozást jelentettek.

"Még távol állunk attól, hogy véget érjen a járvány. Számos korlátozás fokozatos feloldása, bizonyos tevékenységek újraindítása és ezzel párhuzamosan a légúti megbetegedéseknek, valamint az influenzának kedvező hideg évszak közeledte még kényesebbé teszi a helyzetet. Mindezek aggodalomra adnak okot, és fokozott odafigyelésre van szükség a polgárok és a hatóságok részéről egyaránt. Semmiképpen nem engedhetjük meg, hogy az egészségügyi rendszernek két járványt - influenza és koronavírus - kelljen kezelnie egyszerre" - nyomatékosította Johannis.

Az elnök ismét hangsúlyozta a felelős magatartás fontosságát, emlékeztetve, hogy a védőmaszk, a fizikai távolságtartás és a megfelelő kézhigiénia a koronavírustól, az influenzától és más vírusoktól is megvéd.

Felkérem az iskolaigazgatókat, hogy fenntartások nélkül forduljanak a tanfelügyelőségekhez és a hatóságokhoz, ha pénzre van szükségük az új iskolai évben - mondta még szerdai sajtóértekezletén Klaus Johannis.

E tekintetben a személyzet, beleértve az egészségügyi személyzet 'kiegészítéséről', illetve az online oktatáshoz szükséges anyagokhoz, valamint az egészségügyi felszerelésekhez való hozzáférés lehetőségéről beszélt.

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy szerdán kihirdette azt a törvényt, amely feloldja a tilalmat a megüresedett vagy ideiglenesen megüresedett nem tanári állásokra kiírt versenyvizsgákra.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS