2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megölték volna az amerikai nagykövetet

2005. június 21. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Három pakisztánit tartóztattak le az afgán biztonsági erők. A letartóztatottak gyaníthatóan kapcsolatban állnak harcos pakisztáni iszlámista mozgalmakkal. Rakétagránátok és géppisztolyok voltak náluk. "Elismerték: azért voltak ott, hogy megpróbálják megölni (a nagykövetet)" – közölték a nevük elhallgatását kérő kormányforrások.

A pakisztániakat Lagmán északkelet-afganisztáni tartományban fogták el még szombaton, egy nappal Zalmay Khalilzad amerikai nagykövet tervezett látogatása előtt. A diplomata egy utat avatott volna föl Lagmánban, oldalán az afgán belügyminiszterrel. A látogatást az utolsó pillanatban lefújták, a nagykövet élete egy percig sem forgott veszélyben – közölték a források, hangsúlyozva, hogy már maga az a tény is nagyon zavaró, hogy a merénylők tudtak Khalilzad és a belügyminiszter programjáról.

Az afgán kormány rendkívül bosszús, mert úgy véli, hogy "nincs meg az együttműködés Pakisztán részéről a határon át beszivárgó fegyveresek megállításában" – mondták el e források. Az amerikai nagykövetség nyilatkozatot készül közzétenni az összeesküvésről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS