2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Navalnij a kórházból posztolt az Instagramra

2020. szeptember 15. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Instagramra feltöltött fényképpel nyugtatta meg követőit Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista, akit a német, francia és svéd hatóságok szerint is novicsok idegméreggel mérgezhettek meg nemrégiben.


View this post on Instagram

Привет, это Навальный. Скучаю по вам 😍. Я все ещё почти ничего не умею, но вот вчера смог целый день дышать сам. Вообще сам. Никакой посторонней помощи, даже простейший вентиль в горле не использовал. Очень понравилось. Удивительный, недооценённый многими процесс. Рекомендую

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) onHétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy az ellenzéki aktivista állapota javulófélben van, már a betegágyát is képes elhagyni. A kedden közzétett fotón is az látszik, hogy Navalnij láthatóan sokkal jobban van.

A mérgezéses tünetekkel ápolt politikust egy hete ébresztették fel a gyógyszerekkel fenntartott mesterséges kómából. A gépi lélegeztetésről is akkor kezdték leszoktatni.

Alekszej Navalnij az orosz államfő, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója. Augusztus 20-án ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, a Moszkvába tartó repülőn rosszul lett. A gép kényszerleszállást hajtott végre Omszkban. A kómába esett politikust az ottani kórházba szállították. Kezelését augusztus 22-től folytatják Berlinben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS