2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kanadai főorvos: mellőzzük a csókot, és viseljünk maszkot szex közben

2020. szeptember 03. 14:36, utolsó frissítés: 14:36

Ki kellene hagyni a csókolózást, és érdemes lenne megfontolni a védőmaszk viselését a szexuális aktus közben is, véli Dr. Theresa Tam kanadai főorvos és járványügyi szakértő, aki szerint továbbra is az jelenti az emberek számára a legnagyobb védelmet a vírus ellen, ha minimális szintre csökkentik a szexuális érintkezést a világjárvány időszaka alatt.


A főorvos szerint kevés az esélye annak, hogy a koronavírus a sperma vagy a hüvelyváladék által átterjedjen az egyik emberről a másikra, de a csókolózás sokkal nagyobb arányban veszélyeztetheti a parterünket.

Dr. Theresa Tam szerint megtehetjük a megfelelő védőintézkedéseket akkor is, ha szexuális kapcsolatot tartunk fenn, ehhez mindössze az szükséges, hogy ne csókolózzunk a partnerünkkel és a nemi aktus közben is viseljünk védőmaszkot.

A főorvos elismeri, hogy a szexuális egészség nagyon fontos az emberek életében, ugyanakkor úgy véli, hogy a kanadaiak megtalálhatják annak a módját, hogy úgy éljék meg a fizikai intimitást, hogy közben megtegyenek minden járványügyi óvintézkedést.

Kanadában a járvány kezdetétől 129 425 koronavírusos esetet regisztráltak szeptember elsejéig, az országban eddig 9 132 halálos áldozatot szedett a kór. Az elmúlt időszakban az ország nyugati tartományiban emelkedett számottevően a fertőzések száma. (Reuters/hírszerk.)

Nyitókép: Jeyaratnam Caniceus/Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS