2020. december 6. vasárnapMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Trump megfontolja, hogy kegyelemben részesíti-e Snowdent

2020. augusztus 16. 16:00, utolsó frissítés: 16:00

Donald Trump amerikai elnök egy szombati nyilatkozata szerint megfontolja a kérdést, hogy elnöki kegyelemben részesítse-e Edward Snowdent. Az amerikai elnök ugyanakkor utalt arra is, hogy az emberek nagyon megosztottak az ügyben.


A kérdés egyáltalán azután merült fel, miután augusztus 14-én a New York Postnak Trump arról beszélt, hogy sokak szerint Snowden ügyét nem kezelték igazságosan az amerikai hatóságok.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus Twitteren reagált Trump nyilatkozatára.Elmozdulás figyelhető meg Trump viszonyulásában az ügyhöz, hiszen korábban nagyon élesen bírálta a volt titkosszolgálati alkalmazottat, árulónak és kémnek nevezte, sőt kivégzését szorgalmazta - mutatott rá a New York Times.

Edward Snowden 2013-ban hozott nyilvánosságra szigorúan titkos dokumentumokat arról, hogy az NSA tömeges adatgyűjtést folytatott, és lehallgatóprogramokkal figyelte amerikai állampolgárok, valamint külföldi vezetők, köztük európai szövetséges országok politikusainak kommunikációját. (nytimes, nypost)

Kiemelt kép: Wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS