2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az általuk ellátott sebek fényképeivel vonultak utcára a fehérorosz orvosok

2020. augusztus 14. 16:12, utolsó frissítés: 16:17

Azoknak a tüntetéseken megsérült embereknek a sebeiről készült képekkel vonultak utcára az orvosok Fehéroroszországban, akiket az elmúlt napok megmozdulásain bántalmaztak súlyosan a karhatalmi erők.


Mogilev város egyik utcáján fiatal orvosok sétálgattak egy-egy fényképpel azokról a sérülésekről, amiket el kellett látniuk az elmúlt napokban.

Az országban már hatodik napja tartanak a kormányellenes tüntetések, a rendőrség eddig minden nap komoly erőszakkal lépett fel a tüntetőkkel szemben. A sebesültek többsége gumilövedék, bénítógránát, vagy gumibotos verés okozta sérülésekkel került kórházba.

Úgy tudni már több mint 6700 tüntetőt tartóztattak már le, az ő bántalmazásuk pedig tovább folytatódott az őrizetüket ellátó intézményekben.

A főváros, Minszk utcáin a tiltakozásokat vezető nők vették át a vezetést, akik „a jövőbe akarják vezetni az országot”.

A hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal kapcsolatban rendkívüli ülést tartanak az EU külügyminiszterei pénteken.

A miniszterek újabb szankciók kiterjesztéséről tárgyalnak a Fehéroroszországban vasárnap tartott elnökválasztást követő megmozdulások résztvevőivel szembeni erőszak alkalmazásáért, az indokolatlan letartóztatásokért, valamint a választási eredmények vélt hamisításáért felelős személyek ellen. (Euronews/hírszerk.)

(Nyitókép: Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS