2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Putyin mondta, tehát igaz: az orosz vakcina hatékony, a lánya is beoltatta magát vele

2020. augusztus 11. 13:09, utolsó frissítés: 13:17

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedd reggel bejelentette, hogy a világon elsőként Oroszország jegyeztek be olyan koronavírus elleni vakcinát, ami hatékonyan működik, és tartós immunitást biztosít. Az orosz elnök azt is bejelentette, hogy egyik lánya is beoltatta magát a vakcinával.

Korábban mi is megírtuk, hogy orosz hivatali bejelentések szerint sikeresen befejeződött a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) által kifejlesztett első orosz oltóanyag klinikai tesztelése.

Mihail Murasko egészségügyi miniszter akkor októberre ígérte a tömeges és ingyenes koronavírus elleni oltás oroszországi megkezdését, az egészségügyi minisztérium keddi bejelentése szerint azonban a vakcinát január elsejétől teszik majd elérhetővé.

Az Egészségügyi Világszervezet korábban bejelentette, hogy ők nem bíznak 100 százalékban az ilyen gyorsan kifejlesztett vakcinák sikerességében, és hangsúlyozták, hogy a fejlesztőknek tiszteletben kellene tartaniuk az oltások fejlesztésére vonatkozó irányelveket és útmutatásokat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS