2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kórházba került XVI. Benedek, az állapota „rendkívül törékeny”

2020. augusztus 03. 11:17, utolsó frissítés: 14:26

A fertőző betegségek kórházába utalták be a 93 éves XVI. Benedek emeritus pápát, akinek a német sajtó szerint „rendkívül törékennyé” vált az állapota.

Az emeritus pápa orbánctól (erysipelas) szenved, ami egy olyan bakteriális bőrfertőzés, melyet intoxikáció, láz és vörös gyulladásgócok megjelenése jellemez, de antibiotikummal gyógyítható.

A Passauer Neue Pressenek nyilatkozó Peter Seewald XVI. Benedek pápa életrajzírója azt nyilatkozta, hogy a volt Szentatya állapota „rendkívül törékeny”, és bár a betegség a szellemi képességeire nincs hatással, a hangja érezhetően gyengébb.

Seewald egyébként szombaton találkozott Rómában az emeritus pápával, aki a betegsége ellenére akkor eléggé optimistának tűnt, és azt mondta, hogy amint visszanyeri az erejét, folytatni kívánja az írást.

XVI. Benedek 2013-as lemondása óta először idén júniusban hagyta el Rómát, hogy Németországban meglátogassa beteg testvérét, Georg Ratzingert. A látogatás után 2 héttel a Georg Ratzinger elhunyt. A testvérek nagyon közel álltak egymáshoz, 1951-ben mindkettőjüket ugyanazon a napon szentelték pappá - írja a német sajtó. (hírszerk.)

Nyitókép: Benedict XVI - The Court of the Gentiles/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS