2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Katasztrófahelyzetet rendeltek el Ausztrália egyik régiójában a koronavírus miatt

2020. augusztus 02. 12:30, utolsó frissítés: 12:37

Nagyon súlyos a helyzet Victoria államban – amelynek fővárosa Melbourne –, így a már érvényben lévő szükségállapot mellett katasztrófahelyzetet jelentett be a miniszterelnök, Daniel Andrews.


Az intézkedés számos szigorú korlátozást hoz, például Melbourne-ben éjszaka kijárási tilalmat vezetnek be vasárnaptól, családonként pedig naponta csak egyszer lehet bevásárolni, az otthontól számított ötkilométeres körzeten belül. Egyéb kijárási indok kimondottan a segítségnyújtás, illetve a munkába menés lehet, szabadidős tevékenységek nem engedélyezettek.

Daniel Andrews miniszterelnök szerint szombat óta hét halálos áldozatot és 671 új fertőzést regisztráltak az államban.A koronavírussal összeköthető halálos áldozatok száma így elérte a 123-at, ami azért aggasztó, mert egész Ausztráliában 208 koronavírusos halálesetet tartanak számon. Andrews hozzátette, még mindig sok az olyan fertőzés, amelynek az eredetét nem tudják beazonosítani.

A miniszterelnök egyébként korábban arról nyilatkozott, hogy az igazoltan fertőzöttek negyedéről kiderült, nem tartották be az egészségügyi előírásokat, nem maradtak házi karanténban, hanem bejártak a munkahelyekre, illetve munkán kívül is emberek közé mentek.

Melbourne-ben három héttel ezelőtt írtak elő részleges kijárási korlátozást, valamint kötelező maszkviselést. Ekkor a miniszterelnök leszögezte: ha romlik a helyzet, további intézkedéseket vezetnek be. (digi24, index.hu, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS