2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Letartóztatták Dél-Koreában a karantént kijátszó keresztény szekta vezetőjét

2020. augusztus 01. 19:34, utolsó frissítés: 19:35

Letartóztatták Dél-Koreában a helyi hatóságok a Sincshondzsi vallási szekta alapítóját, írja az MTI az Asia Today napilap alapján.


A 89 éves Ri Man Hinek a hatóságok szerint kulcsszerepe volt abban, hogy a közösség a hivatalos előírásokra fittyet hányva hazudott tagjai hollétéről és gyűléseikről, hogy elkerülje a karantént. A keresztény szekta ezzel több mint 5200 koronavírus-fertőzésért volt felelős februárban és márciusban, ami az összes dél-koreai eset 36 százaléka. A közösséget okolják azért, hogy a déli országrészben, Tegu városában és környékén alakult ki a legnagyobb járványgóc Dél-Koreában február végén. A fertőzést csak áprilisra sikerült visszaszorítani szigorú járványügyi intézkedésekkel.

A vád szerint a befolyásos szektavezér elhallgatott információkat a kontaktkutatást végző hivatalos szervek elől, a vírus ezért is tudott gyorsan terjedni a több mint 200 ezer hívő körében. Az idős vezető a vádak szerint emellett jogtalanul használt fel az egyházhoz befolyt, átszámítva csaknem 4,7 millió dollárt.

A szekta azzal védekezett, hogy Ri csak a tagok személyes adatait féltette a kormányzattól. (MTI, Index)

Fotó: Reuters/Heo Ran

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS