2020. október 26. hétfőDömötör
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szlovákia: feljelentette Durayt a szélsőséges politikus

2005. június 09. 15:53, utolsó frissítés: 15:53

Ján Slota ismét bűnvádi feljelentést tett Duray Miklós ellen, mert a szlovákiai magyar politikus a trianoni békediktátum évfordulóján azt mondta, hogy "a magyarság nem pusztul – tisztul". Duray, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke, a párt parlamenti képviselője június 4-én, egy szlovákiai megemlékezésen beszélt.

A rendezvény pódiuma fölött írásban is feltüntetett mondatot Zsolna (Zilina) polgármestere, a parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke olyannyira sérelmesnek találta, hogy feljelentésében ezt "a Szlovák Köztársaság elleni durva nemzetgyalázásnak, az alkotmány és a nemzetközi jog megsértésének" nevezte, és ezért jogi elégtételt követel.

Slota, akinek a szlovák média rendkívül gyakori megnyilvánulásokhoz kínál teret, rendszeresen magyarellenes kijelentéseket enged meg magának. A magyarokat gyakran ázsiai hordaként, a szlovák anyák hasából karddal csecsemőket kiforgató barbárokként emlegető Slota ellen is tettek már feljelentést, de ahogy ennek sem, úgy Slota magyarellenes feljelentéseinek sem volt még soha semmilyen jogi következménye. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS