2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több ezren tüntettek Izraelben a kormány járványügyi intézkedései miatt

2020. július 12. 11:08, utolsó frissítés: 18:57

Hatalmas tömeg demonstrált szombaton Tel-Avivban, mert a kormány nem reagált a koronavírus-válság során bekövetkezett gazdasági válságra – írta meg az Agerpres a Reuters információira hivatkozva.

Bár a rendőrség korlátozta a Rabin térre összegyűlt tüntetők számát, a környező utcák zsúfolásig teltek maszkos emberekkel. A helyi sajtó szerint több ezres tömeg gyűlt össze, a hatóságok egyelőre nem közöltek információt ezzel kapcsolatosan.

„Március közepe óta nem dolgozunk, augusztus szintén katasztrofális lesz, szükségünk van arra, hogy a kormány pénzt adjon nekünk addig, amíg vissza nem tér minden a normális kerékvágásba” – mondta az egyik tüntető.

Izráelben a munkanélküliségi ráta 21% -ra emelkedett, mivel az ország gazdasági aktivitása március óta csak részlegesen működik, múlt héten pedig Benjamin Netanyahu miniszterelnök újabb korlátozásokat vezetett be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében.

Az izraeliek elégedetlenek, mert a kormány által ígért segélycsomagok későn érkeznek, sokan a gazdasági csőd szélére értek – írja az Agerpres.

Már múlt héten, Szerbiában is volt példa járványügyi intézkedések elleni demonstrációra, Belgrádban mindez erőszakos tiltakozásba torkollott. (Agerpres, hírszerk.)

Nyitókép: timesofisrael.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS