2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összesen 585 millió eurót különített el az EU a környékbeli országokban rekedt szír menekülteket megsegítésére

2020. július 10. 16:58, utolsó frissítés: 16:58

Az Európai Parlament pénteken jóváhagyta a szírai válság miatt Törökországban, Jordániában és Libanonban rekedt menekültek és befogadóik támogatásának folytatását.

A Monika Hohlmeier német néppárti képviselő által jegyzett és a költségvetés-módosítási tervezet jóváhagyását javasló jelentést 557 szavazattal, 72 ellenszavazat és 59 tartózkodás mellett fogadta el a Parlament.

Az Unió két fő törökországi humanitárius programjára, a szükséghelyzeti szociális védőhálóra és az oktatási célú feltételes készpénzátutalási projektre 485 millió eurót különített el a Bizottság.

A szír és Szíriából érkezett palesztin menekülteket és az őket Jordániában és Libanonban befogadó közösségek számára 100 millió euró támogatást biztosít az Unió. Az összeget oktatáshoz való hozzáférésre, megélhetési támogatásra, egészségügyi szolgáltatásokra, közegészségügy és víz biztosítására, hulladékkezelésre és szociális támogatásra lehet fordítani.

A részletek a bizottsági javaslatból és Monika Hohlmeier német néppárti jelentéstevő jelentéstervezetéből ismerhetők meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS