2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szigorítanak a görögök: friss koronavírus-teszt kell az országba való belépéshez

2020. július 10. 16:39, utolsó frissítés: 16:39

Pénteken jelentette be Görögország külügyminisztériuma, hogy szigorítani kívánnak az országba való belépés szabályain. Az új szabályzat értelmében mindenkinek, aki nyomós indok nélkül utazik Görögországba, kötelessége a határnál felmutatnia egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR koronavírus-tesztet. A hatóságok továbbá figyelmeztetik az országba utazókat, hogy mindenképpen töltsék ki a határhoz érésük előtt legtöbb 24 órával azt a nyilatkozatot, aminek a megléte nélkül esélytelen, hogy átjussanak a vámon.


A görög külügy figyelmeztet továbbá, hogy a hatóságok szigorított ellenőrzéseket fognak tartani az elkövetkező időszakban az ország egész területén, úgyhogy erre is számítaniuk kell a hellén köztársaságba utazóknak.

A szigorítások hátterében egyébként az áll, hogy pénteken összesen 29 Bulgáriából és Romániából érkező személynél mutatták ki a fertőzést, akik a Kulata – Promachonas határátkelőhelyen szerettek volna bejutni az országba.

Stelios Petsas, a görög kormány sajtószóvivője csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a kormány elköteleződött amellett, hogy megvédje az állampolgárai egészségét azoktól, akik nem hajlandóak betartani a szabályokat. Hozzátette: ha a szükség úgy hozza, akkor jövő héttől újabb korlátozások léphetnek érvénybe.

A Görögországba utazó román állampolgárok Románia Athéni Nagykövetségétől a +302106774035-ös telefonszámon, valamint a Szaloniki Román Konzulátustól a +302310340088-as telefonszámon kérhetnek segítséget, továbbá a +306978996222-es telefonszámon is információt, útmutatást igényelhet minden Görögországban tartózkodó román állampolgár. (G4Media.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS