2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy repülőgépnyi romániai turistát teszteltek le Krétán a koronavírusra

2020. július 02. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Egy Romániából érkező repülőgép összes utasát letesztelték a krétai Heraklion repülőtéren a koronavírusra. A gép Kolozsvárról és Bukarestből szállított turistákat a szigetre. A gép egyik utasa arról számolt be a Digi24.ro-nak, hogy a tesztelés 3 órát vett igénybe, a hotelben pedig arról szerzett tudomást, hogy a romániai utasokon kívül másokon nem végezték el a koronavírus-tesztet.

Elmondása szerint a gép 200 utasát egytől egyig letesztelték, sőt nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket és a szüleikkel utazó csecsemőket is alávetették a vizsgálatnak.

Az utas azt állítja, hogy nem kaptak semmiféle információt arra vonatkozóan, hogy miért szükséges a tesztelésük, amikor mindannyian rendelkeztek azzal az elektronikus nyilatkozattal,, amelynek kitöltésére a görög hatóságok kötelezik az országba érkező turistákat.

Állítása szerint később a hotelben meglepődve értesültek arról, hogy a Dániából, Norvégiából stb. érkező utasokat nem vetették alá ilyen teszteknek a hatóságok.

A görög idegenforgalmi minisztérium egyébként egy tegnapi közleményében még azt állította, hogy az országba érkezőket szúrópróba-szerűen tesztelik le, és a román állampolgárok csoportos tesztelése nem valószínű.

Szerdán mi is beszámoltunk róla, hogy a görög külügyminisztérium közölte: július 1. és 15. között mindössze egyetlen egy Bulgáriával közös határszakaszon engedélyezi a határátlépést a személyi forgalom számára. A Romániából utazó turisták így csak a Kulata és Promachonas között határátkelőnél juthatnak be Görögországba, a többi 5 határátkelőhelyet lezárták, de a Görögországból hazatérő turisták továbbra is igénybe vehetik azokat kilépéskor. (digi24.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS