2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR-s képviselő magyarellenes kijelentései miatt egyeztetni fog nyáron a Momentum és az USR

2020. június 02. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

Az Azonnali szerkesztősége kereste meg a magyarországi Momentum pártot, hogy mondják el, miként vélekednek romániai testvérpártjuk képviselőjének, Lucian Viziteunak azon kijelentései kapcsán, miszerint a PSD a SRI jelentéseit „rejtegeti”, hogy ne derüljön fény az erdélyi magyar szélsőségességre.

A lap kíváncsi volt arra is, hogy vállalható-e még a Momentum számára az USR mint szövetséges párt, terveznek-e lépéseket tenni az EP-beli ALDE pártcsaládon belül az USR ellenében, esetleg fogják-e keresni a kapcsolatot az RMDSZ-szel egy esetleges szövetségi kapcsolat kialakítására.

A Momentum sajtóosztálya azt válaszolta a lapnak, hogy Lucian Viziteu nyilatkozatáról nekik előzetesen nem volt tudomásuk, „annak tartalmáról Viziteu képviselőt kell kérdezni”. Beszámolójuk szerint ők abban állapodtak meg a legutóbbi szavazást követően az USR-vel, hogy hosszabb, elnöki szintű egyeztetést folytatnak majd a nyár folyamán.

Kifejtették, hogy elítélnek minden Magyarországot és a magyarságot kollektíven megbélyegző állítást, és a Momentum a külhoni magyarság képviselete érdekében minden politikai szervezettel való együttműködésre nyitott. (azonnali.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS