2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illegális hulladékszállítás miatt tartóztatták le a bolgár környezetvédelmi miniszterhelyettest

2020. május 31. 18:55, utolsó frissítés: 18:55

Krassimir Zhivkov miniszterhelyettest május 28-án tartóztatták le illegális hulladékimport ügyében, vele együtt az újrahasznosítással foglalkozó két üzletembert, a Bobokov-testvéreket is elítélték – írja a mediapool.bg bolgár lap.

Még tavaly robbant ki az ügy, hogy több tonna Olaszországból származó illegális hulladékot találtak a bulgáriai Pleven közelében, amelynek egy részét vissza is szállították még januárban. Akkor Neno Dimov bolgár környezetvédelmi minisztert lemondásra kényszerítették.

Az ügyészek a miniszterhelyettes letartóztatását azzal indokolják, hogy nyomást gyakorolt a helyi tisztviselőkre, kényszerítve őket, hogy azok engedélyezzék a veszélyes hulladék tárolását.

Mint írják, a Bobokovék által vezetett Monbat Recycling veszélyes hulladékkal foglalkozó, Bulgáriában és Olaszországban is működő vállalat, ahol elemeket, polietilént és polipropilént dolgoznak fel. A bolgár és olasz hatóságok közösen nyomoztak az ügyben, majd kiderült, az ő cégük bonyolította a szállítást. (mediapool.bg, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS