2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrautó hajtott a tüntetők közé New Yorkban, egyre kiterjedtebbek a zavargások George Floyd halála miatt

2020. május 31. 15:33, utolsó frissítés: 15:55

Vizsgálja a rendőrség azt a New York-i incidenst, amit egy szombaton közölt Twitter videó ábrázol: két rendőrautó hajtott a tömeg közé azután, hogy a tömeg palackokkal és egyéb tárgyakkal dobálta azokat. A két autó láthatóan a kordonok felé hajtott, majd egyenesen az embertömeg felé vette az irányt. Utólag sikoltozás hallható, majd az is látszik, hogy egy ember felugrik az egyik autó tetejére.

Bill de Blasio polgármester szerint a videó sokkoló, és vizsgálják az esetet. Ugyanakkor kihangsúlyozta, a rendőröknek valószínűleg nem volt más választásuk.Mint korábban írtuk, a tüntetések sorát az váltotta ki, hogy négy rendőr igazoltatás után a földre tepert egy fegyvertelen fekete férfit, majd egyikük a nyakára térdelt. A 46 éves George Floyd csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, majd nem sokkal később a kórházban életét vesztette.

Trump a floridai Kennedy Űrközpontban mondott beszédében gyűlölködés helyett megbékélésre szólította fel a tüntetőket, majd kihangsúlyozta: "igazságszolgáltatásra van szükség, nem káoszra". Leszögezte, hogy Floyd halála a minneapolisi utcán "súlyos tragédia", de szerinte éppen az elhunyt férfi emlékét gyalázzák meg "a lázongók, a fosztogatók és az anarchisták". (cnn, mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS