2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az osztrák elnök megszegte a kijárási korlátozásokat

2020. május 25. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Bocsánatot kért vasárnap Alexander van der Bellen osztrák államfő, miután a rendőrség rajtakapta, hogy feleségével, Doris Schmidauerrel együtt egy kerthelyiségben tartózkodott a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében elrendelt kijárási korlátozások idején.

Van der Bellen és a felesége asztalán még mindig italok voltak, amikor a rendőrök röviddel éjfél után helyszíni ellenőrzés céljából bementek a Bécs belvárosában található étterembe.

Ausztriában a bárok és éttermek jelenleg este 11-ig tarthatnak nyitva, ha ezt nem tartják be, a tulajdonosnak súlyos bírságot kell fizetnie. A bírság akár a 30 ezer eurót is elérheti a járvánnyal kapcsolatos jogszabályok értelmében. Az étterem hivatalosan zárva volt, amikor a rendőrök beléptek. Van der Bellen megerősítette a Kronen Zeitung című bulvárlapnak a történteket, és bocsánatot kért, mondván, hogy beszélgetett, és nem figyelte az idő múlását.

A rendőrség megerősítette, hogy az államfőt egy étteremben látták. „Valóban nagyon sajnálom. Hiba volt” – mentegetőzött a Kronen Zeitungnak az osztrák államfő. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS