2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Róma születésnapját az interneten ünneplik a járvány miatt

2020. április 21. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Szenátorok, Vesta-szüzek és gladiátorok felvonulása helyett az idén internetes születésnappal ünneplik meg a hagyomány szerint április 21-én alapított Róma 2773. évét.


Az Örök Város fénykorát felidéző Római Hagyományőrző Csoport (Gruppo Storico Romano) a járványhelyzetre tekintettel közösségi oldalán tartja meg a születésnapi ünnepséget.

Ismert római színészek elevenítik fel a Kr. e. 753-ban, a legenda szerint az ikerpár Romulus és Remus alapította város ókori történetének epizódjait, anekdotáit, nevezetes szereplőit.

Az egyetlen szabadtéri esemény a Róma tiszteletére délben leadott ágyúlövés lesz a hét római domb egyikéről, a Gianicolóról.

A Gruppo Storico Romano húsz éve szervezi a születésnapi ünnepségeket. Minden év április 21-én Európa és a világ számos országából ókori hagyományőrző egyesületek tagjai vesznek részt a korabeli ruhák tökéletes másaiban tartott felvonuláson, amely a Circus Maximustól a Colosseumig halad a város történelmi városközpontján keresztül.

A római kulturális minisztérium a közösségi csatornáján látható videóval készült, amely a Pantheon "lyukas" kupolájáról és a látogatókat megvilágító fényről szól.

A Colosseum is rendkívüli virtuális látogatásra hívja látogatóit, bemutatva az amfiteátrum területén végzett legújabb ásatásokat.

Virginia Raggi római főpolgármester születésnapi köszöntőjében bizalmat kért a 2773 éves város lakosaitól a járványhelyzet utáni újrainduláshoz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS