2024. június 23. vasárnap
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

„Szellemekkel” akarták otthon tartani az indonézeket, de csak még többen mentek ki az utcára

2020. április 14. 15:29, utolsó frissítés: 15:29

Egy kis indonéziai falu vezetősége „szellemeket” küldött ki az utcára, hogy a hatalmas, fehér lepelbe öltözött önkéntesek elrettentsék az utcán lévőket attól, hogy továbbra is kint tartózkodjanak. Az indonéz hitvilágban ugyanis a kísérteteket pocong-nak hívják és a földön rekedt halottak lelkét szimbolizálják. Bár vannak jó szellemek, és az elhunyt rokonok is a Földön ragadhatnak, egy pocong megjelenése semmiképp sem jó jel. Egyrészt szerencsétlenséget okoz, másrészt pedig az illető halálának korai eljövetelét jelenti, így mindenki próbál tartózkodni ezektől a mitikus alakoktól.


A falu vezetősége azt hitte, hogy ezzel elérik majd, hogy az emberek kerüljék a nyilvános helyeket és inkább otthon maradnak, de a dolog fordítva sült el, mert az emberek naponta összegyűlnek a „szellemek” érkezésekor, hogy fényképezkedjenek velük, ez pedig tovább növeli a fertőzésveszélyt.

Indonéziában az emberek nem igazán veszik komolyan a vírust, a központi kormány nem rendelt el kijárási korlátozást és az otthonmaradás fontosságát sem erőltetik. A hatóságok sokszor vicces módon figyelmeztetik az embereket a koronavírus veszélyeire, például a motorosrendőrök új bukósisakja egy hatalmas vírust formáz.

(Euronews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS