2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Európai Néppárt: most még nem döntenek a Fidesz kizárásáról

2020. február 03. 12:51, utolsó frissítés: 12:52

Nincs az Európai Néppárt (EPP) hétfőn kezdődő brüsszeli ülésének napirendjén a Fidesz kizárásának ügye. Az Euronews úgy tudja, hogy Donald Tusk beszél az ügyről ma délután a küldötteknek és ismerteti a döntést, amely szerint meghosszabbítják a Fidesz felfüggesztését.

David McAllister német néppárti képviselő azt nyilatkozta, hogy azért nem döntenek most, mert nincs egység a pártcsaládban.

„Nem tudom megjósolni az eredményt, de amit hallok, az alapján most nem lesz végső döntés a Fidesz néppárti tagságáról. Erről nagyon alapos vitát kell lefolytatni, olyan vitát, amelybe minden tagpártunknak van beleszólása. Egy politikai párt kizárása az Európai Néppártból egy nagy lépés, ami sok tárgyalást igényel. Ezek a tárgyalások folyamatban vannak” - mondta a német néppárti képviselő.

A Fidesz tagságát tavaly márciusban függesztették fel a kormánypárt politikája miatt. Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap este este Brüsszelbe érkezett, ahol hétfő délutánig marad. Donald Tuskkal nem tárgyal, a Néppárt gyűlésén sem vesz részt, ehelyett Ursula Von der Leyen-el és Charles Michel-el van találkozója, majd a Néppárt riválisának számító Matteo Salvini meghívását elfogadva még hétfőn Rómába utazik, ahol egy radikális jobboldali eseményen szólal majd fel. (mti)

Nyitókép: MTI

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS