2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már hét koronafertőzött beteg van Németországban

2020. február 01. 11:48, utolsó frissítés: 11:48

Tovább emelkedett és péntek estére elérte a hetet az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma Németországban. Az esetek továbbra is Bajorország tartományra korlátozódnak, és összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto nevű autóipari beszállító cég egy továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban.


Hat fertőzött a Webasto munkatársa, a hetedik az egyik fertőzött dolgozó gyermeke. Állapotuk stabil. A Webasto továbbképzésén egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársa. A sanghaji nő a németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A továbbképzés idején tünetmentes volt. Szervezetében hazatérése után, január 26-án mutatták ki a vírust. Ez volt az első olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberről emberre.

Ugyancsak pénteken elindult a német légierő (Lutfwaffe) egy személyszállító gépe a Vuhanból a járvány miatt hazatérni szándékozó több mint száz német állampolgárért. A gép a tervek szerint szombaton ér vissza velük, Frankfurtban landol. Az utasokat helyben megvizsgálják, majd két hétre – a koronavírus lehető leghosszabb lappangási idejére – karanténban helyezik el őket egy légi támaszponton Rajna-vidék-Pfalz tartományban. (mti)

Nyitókép: Euronews

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS