2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkészült a térkép, amin folyamatosan követheted, hogy merre fertőz a koronavírus

2020. január 28. 09:28, utolsó frissítés: 09:30

Térkép készült a kínai Vuhan városából indult koronavírus terjedéséről, amely majdnem valós időben mutatja, hova jutott már el és hány embert fertőzött meg a kórokozó.

Ezen a térképen országokra lebontva látható a fertőzöttség helyzete, és az is, hol és hányan kapták el a betegséget. A térkép az elhunytak számát is nyomon követi.

A térképet a Johns Hopkins Egyetemen készítették az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai járványügyi központ (CDC) forrásaira alapozva.

A kínai egészségügyi miniszter vasárnap azt nyilatkozta a koronavirussal kapcsolatban, hogy a vírushordozók már azelőtt fertőzhetnek, hogy megjelennének a fertőzött személyen a betegség.

A koronavírus kialakulási ideje 10-14 nap. Koronavírusos esetek mostanra Kína mellett a világ számos országában megjelentek, köztük Ausztráliában, Európában és az Egyesült Államokban is.

Anthony Fauci, az Egyesült Államok allergiás és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézetének vezetője újságíróknak hétfőn este arra panaszkodott, hogy a kínai hatóságoktól és szakemberektől még mindig nem eléggé gyorsan és nem közvetlenül jutnak el az információk az amerikai hatóságokhoz és járványügyi szervekhez. (Via Hvg.hu/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS