2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ketrecekbe zárt menekültekként ábrázolták a Szent Családot egy amerikai templomnál

2019. december 10. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

A kaliforniai Claremonti Egyesült Metodista Egyház kaliforniai felekezete figyelemfelkeltő betlehemet állított fel, számolt be az Euronews. A felekezet temploma előtt ebben az évben a szokásostól eltérően nem idilli, a három királytól és állatoktól, valamint a pásztorok imádásától körülvéve, hanem elszeparálva, hideg fényben, külön-külön ketrecbe zárva ábrázolják a Kis Jézust, Máriát és Józsefet.Az egyház ezzel kíván tiltakozni Donald Trump amerikai elnök és kormánya politikája ellen, amiért az amerikai hatóságok a Mexikóval közös határhoz érkező menekült gyerekeket elválasztják a szüleiktől.

„A Szent Család azoknak a névtelen családoknak a nevében áll itt, akik az amerikai határon nyújtották be a menedékkérelmüket. Idén azok, akik a betlehemünket minden évben megtervezik, egyhangúlag úgy döntöttek, arra kell fókuszálnunk, ahogyan a családokat szétválasztják a határon”- nyilatkozta Karen Clark, a templom tiszteletese.

A betlehem különlegessége még, hogy a gyermek Jézust ábrázoló bábu olyan fóliába van takarva, amely a kihűlés ellen véd, és amilyenbe az önkéntesek csavarják a Görögország partjaihoz érkező menekülteket is.

A templomon belül egyébként felállítottak egy hagyományos betlehemet is , amelyben a megszokott módon immár együtt látható a Szentcsalád. (Euronews/hírszerk.)

Nyitókép: Karen Clark Ristine Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS