2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három filmre szerződött a Duna TV, az alkotó: az elnök

2005. május 04. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

Rendezőként három filmtervvel is pályázott az ORTT-nél Cselényi László, a Duna TV elnöke – értesült a Népszabadság. A támogatáshoz szükséges sugárzási szerződést, amely garantálja, hogy a filmek adásba kerülnek, önmagával kötötte. Cselényi szerinte lépése nem etikátlan, a köztévé kuratóriumának elnöke szerint ezen lehetne meditálni.

A külsős cégek által készülő dokumentumfilmekre az ORTT filmtámogatási pályázatán szereznének támogatást, amihez viszont szükséges egy olyan szerződést csatolni, amelyben egy televízió vállalja, az elkészült művek adásba kerülnek. Ezt mindhárom filmnél vállalta a Duna TV, a szerződéseket maga a tévéelnök, Cselényi írta alá, írja a lap.

A három film közül az egyik egy, az Ábel a rengetegben című filmben színészként játszó Héjja Sándorról készült emlékfilm, amely hét millió forintból készül, amiből Cselényi nettó 600 ezer forintot kap a rendezésért, a szerkesztésért pedig 300 ezret. A hatrészes A hit bölcsője sorozatért összesen 2,7 millió forintot kap mint a film rendezője, és további 720 ezer illeti a forgatókönyvekért. Az ugyancsak hatrészesre tervezett Európai időutazás Bartók Bélával című sorozatért epizódonként a rendezésért 380 ezer, a szerkesztésért 130 ezer jár Cselényinek. (népszabadság/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS