2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kilépett a Fideszből a szexbotrányba keveredett győri polgármester

2019. október 15. 12:35, utolsó frissítés: 13:06

A szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester, Borkai Zsolt bejelentette, hogy kilép a Fideszből. Borkai Zsolt egyébként a Fidesz győri szervezetének elnöki tisztségét töltötte be, és a Fidesz színeiben választották újra vasárnap Győr polgármesterévé.


A polgármester a keddi sajtótájékoztatóján - ahol nem lehetett neki kérdéseket feltenni - közölte, hogy független polgármesterként kíván tevékenykedni a következő öt évben.

Az Index.hu szerint a magyar törvények értelmében fél évig nem lehetne időközi választást összehívni, de Borkai - a szavai alapján -, ezután sem kíván lemondani.

A polgármester azt nyilatkozta, hálás a győrieknek, hiszen úgy döntöttek, hogy „botlásom ellenére, velem együtt szeretnék építeni a várost”,.

Borkai azt nyilatkozta, hogy azért lép ki a Fideszből, mert a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt hozzanak a Fidesz Magyar Polgári Szövetségre.

A győri polgármesterről a magyarországi önkormányzati választások kampányában kerültek elő kompromittáló videofelvételek, amelyeken az látszik, hogy egy jachton prostituáltakkal létesít szexuális kapcsolatot. A felvételek Horvátországban készültek. A videót és képanyagot publikáló oldal kokainfogyasztással vádolta a polgármestert, és azzal is, hogy a jachtos kirándulást közpénzből finanszírozta. A felvételek eredetiségét elismerte Borkai, de a kokainfogyasztást és, hogy közpénzből finanszírozta volna a kirándulását tagadta.

Politikai elemzők és ellenzéki hírportálok is úgy vélik, hogy a győri polgármesterről nyilvánosságra került felvételek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a Fidesz jelentős veszteségeket könyvelhetett el a vasárnapi önkormányzati választásokon, ahol az általuk támogatott Tarlós István is búcsút inthetett a főpolgármesteri címnek. (hírszerk/index.hu)

Nyitókép: Blikk

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS