2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Úgy néz ki, a magyar ellenzék visszanyerte Budapestet

2019. október 13. 23:36, utolsó frissítés: 2019. október 14. 13:32

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa a magyar ellenzéki pártok a szavazatok megszámolásának több mint felénél úgy tűnik, hogy megnyerte a budapesti főpolgármesteri választást, és a részeredmények alapján a budapesti közgyűlésben is többsége lesz az ellenzéknek.

Tarlós István eddig főpolgármester a szavazatok 63,85 százalékánál a szavazatok 44,93 százalékát birtokolja, míg Karácsony 50,02 százalékon áll. A 24.hu úgy tudja, hogy a volt főpolgármester már gratulált is Karácsonynak.

Ami már biztos e hír megírásának pillanatában, hogy az elmúlt években szimbolikussá nőtt helyszínén, ott, ahol először valósult meg az ellenzéki összefogás, Hódmezővásárhelyen, Márki-Zay Péter lett a polgármester, Szegeden Botka László MSZP-s polgármester újrázott, Dunaújvároson Pintér Tamás jobbikos parlamenti képviselő, Pécsen Péterffy Attila ellenzéki jelölt, Salgótarjánban Fekete Zsolt, Miskolcon Veres Pál nyert.

A Fidesznek megmaradt így is a megyei jog városok többsége: Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg is, de az ellenzék elhódította Miskolcot, Pécset, Tatabányát.

A hír megírásának pillanatában nem dőlt még el a győri helyzet, ez azért nagyon izgalmas, mert az elmúlt hetet többnyire a az ottani fideszes polgármester, Borkai Zsolt szexbotránya uralta le.

-------------------------------------------------------

Frissítés: Csőzik László, az ellenzék jelöltje nyert Érden, Miskolcon pedig a szintén ellenzéki Veres Pál lett a polgármester. Az ellenzéki Nemény Andrást választották Szombathely polgármesterévé és Tatabányán is nyert az ellenzék: Szűcsné Posztovics Ilona a város új polgármestere.

A magyar fővárosban is számos kerületet vittek az ellenzéki polgármesterjelöltek. Budapest első kerületében az ellenzéki V. Naszályi Márta nyert. A II. kerületben Őrsi Gergelynek sikerült legyőznie a fideszes Láng Zsoltot.

A III. kerületben a szintén ellenzéki jelölt, Kiss László nyert, IV. kerületben, Újpesten a momentumos Déri Tibor, míg a VI. kerületben a momentumos Soproni Tamás győzött.

A VII. kerületben Niedermüller Péter győzött, a VIII. kerületben pedig Pikó András nyert a fideszes Sára Botonddal szemben.

A IX. kerületben Baranyi Krisztina nyert Bácskai János polgármester ellen. A XI. kerületben is az ellenzék közös jelöltje, László Imre győzött.

Budapest XIII. kerületben az ellenzéki Tóth József marad a polgármester, a XIV. kerületben pedig a szintén ellenzéki Horváth Csaba nyert.

A XV. kerületben Németh Angéla lesz a polgármester, míg XVIII. kerületben Szaniszló Sándor nyert, a XIX. kerület polgármestere pedig Gajda Péter lesz.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS