2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feljelentette az Apple-t egy orosz férfi, mert szerinte az egyik applikációjuk formálta őt homoszexuálissá

2019. október 08. 16:23, utolsó frissítés: 16:31

Egy millió orosz rubelt, azaz körülbelül tizenötezer dollárt követel az Apple vállalattól egy orosz férfi, mert szerinte a cég egyik alkalmazása formálta át a szexuális irányultságát, és amiatt lett homoszexuális.


A férfi elmondása szerint azután létesített először szexuális kapcsolatot egy másik férfival, miután 69 GayCoins kriptovalutát kapott egy 2017-ben letöltött alkalmazástól, mellé pedig egy angol nyelvű üzenetet: „ne ítélj, amíg nem próbáltad ki”.

„Elkezdtem ezen gondolkodni, hogyan ítélhetnék el valamit anélkül, hogy kipróbálnám? Szóval, úgy döntöttem, hogy szexuális kapcsolatot létesítek a saját nememmel”- áll a férfi hivatalos feljelentésének szövegében.

A férfi azt állítja, hogy amióta megkapta az üzenetet az élete teljesen „rossz irányba” fordult, szexuális kapcsolatot létesített egy férfival, és jelenleg van barátja is, továbbá fogalma sincs arról, hogyan mondja el mindezt a szüleinek.

A férfi azzal vádolja a vállalatot, hogy a homoszexualitás irányába „manipulálták” őt, továbbá „erkölcsi szenvedést” okoztak neki, valamint tönkretették a „mentális egészségét” is. A férfi ügyében egyébként október 17-én tartanak először meghallgatást.

Az országban egyébként a közszolgálati médiában és a kormányzati kommunikációban sem ritkák a homofób megnyilvánulások, így érthető, hogy a fentebb leírt abszurd történet is nagy visszhangot kapott az orosz médiában.

Az országban létezik egyébként egy úgynevezett „homoszexuális propagandát” tiltó törvény is, amelyet 2013-as életbe lépése óta bírálnak a nemzetközi jogvédő szervezetek, mondván, hogy az a homoszexuálisok elleni erőszakcselekmények elszaporodásához, a melegek körében pedig az öngyilkosságok számának megnövekedéséhez vezetett. (hírszerk/adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS