2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szó szerint fejfájást okoz a Brexit a briteknek

2019. augusztus 05. 18:59, utolsó frissítés: 18:59

Szó szerint fejfájást okoz a Brexit a briteknek: egy több tízezer háztartás bevonásával készült hosszú távú vizsgálat kimutatta, hogy azoknak, akik a brit európai uniós tagság fenntartására szavaztak a 2016-os referendumon, a krónikus migrénhez fogható stresszt okoz a kilépés.

Azoknak viszont, akik a kilépésre voksoltak, csökkent a stressz-szintjük és elégedettebbek életükkel - ismertette a The Daily Telegraph című lap hétfőn a kutatás eredményeit.

A tekintélyes intézmények - a Warwick Business School, a London School of Economics és a City University of London - 40 ezer háztartás rendelkezésre álló adatait vizsgálták 2008-ig visszamenően.

Kiderült, hogy míg a népszavazás előtt az európai uniós tagság pártolóinak és az ellenzőinek hasonló volt a stressz-szintjük és az elégedettségük az életükkel, a referendum után a bennmaradáspártiaknak nőttek, a kilépéspártiaknak csökkentek ezek az értékeik.

A kutatás kimutatta, hogy azok, akik 2016-ot megelőzően kevésbé voltak elégedettek az életükkel, nagyobb valószínűséggel szavaztak az európai uniós tagság megszűnésére.

A házasok, az élettársi kapcsolatban élők és az elváltak szintén inkább a Brexitre szavaztak, csakúgy mint a nyugdíjasok, az egészségi gondokkal küzdők és az alacsonyabb képzettségűek.

A szakemberek szerint a bennmaradásra szavazók által elszenvedett stressz tartósnak tűnik, és csak nőtt az idők folyamán. (mti)

Nyitókép: Irish Times

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS