2024. június 23. vasárnap
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kihallgatják a rendőrségen Csíkszentmárton alpolgármesterét az úzvölgyi temetőben történtek miatt

2019. május 23. 11:09, utolsó frissítés: 14:05

László Antal csíkszentmártoni alpolgármestert közel két órás kihallgatás után elengedték a rendőrségről, számolt be a hírről a Facebookon Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor.
Az RMDSZ közben az eset kapcsán kiadott egy sajtóközleményt, amelyben azt állítják, hogy Csíkszentmárton község alpolgármestere rendőrségi túlkapás áldozata lett, jóllehet semmi köze nincs az úzvölgyi temetőben állított betonkeresztek lefóliázásához.

„A csíkszeredai rendőrségen hallgatják ki László Antalt, Csíkszentmárton alpolgármesterét, miután reggel 6 órakor rátörtek családjára, hogy házkutatást tartsanak nála. A házkutatás alapja az a feljelentés lehet, amelyet George Simion EP-képviselőjelölt tett azután, hogy az úzvölgyi katonatemetőben provokálta a magyar embereket. Rendőri túlkapásról van szó! László Antalt ártatlanul hurcolják meg, kiállunk mellette és minden segítséget megadunk neki!” - fogalmaz a dokumentum.

--------------------------------------

A csíkszeredai rendőrségen hallgatják ki László Antalt, Csíkszentmárton alpolgármesterét, miután reggel 6 órakor rátörtek családjára, hogy házkutatást tartsanak nála, számolt be a hírről Facebook-oldalán Tánczos Barna szenátor.Az RMDSZ-es politikus szerint a házkutatás alapja az a feljelentés lehet, amelyet George Simion EP-képviselőjelölt tett azután, hogy az úzvölgyi katonatemetőben provokálta a magyar embereket.

A politikus szerint rendőri túlkapásról van szó és László Antalt ártatlanul hurcolják meg. Csütörtök reggel öt Hargita megyei lakcímen tartottak házkutatást a hatóságok. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS