2020. október 30. péntekAlfonz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A magyar állam kész anyagilag is támogatni a Wizz Airt, hogy az naponta repüljön Székelyföldre

2019. április 18. 13:30, utolsó frissítés: 13:50

A csütörtöki magyarországi kormányinfón a Magyar Hang hetilap arról érdeklődött Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternél, hogy a Wizz Air légitársaság balkáni szerződéshez hasonlóan, amelyben a magyar állam támogatást nyújt a légitársaságnak a térségbe irányuló járatok indítására, a magyar kormány nem kíván-e támogatást nyújtani a Wizz Airnek, hogy a magyar szempontból fontos területekre, elsősorban Erdélybe is naponta indulhassanak járatok.

Gulyás válaszában elmondta, hogy nagyon régóta kérik a légitársaságot erre, azonban a Wizz Air mindeddig elzárkózott ettől. A miniszter továbbá kifejtette, hogy a kormány nyitott az anyagi segítségnyújtást célzó tárgyalásokra is, annak érdekében, hogy napi egy járat indulhasson Székelyföldre.

A légitársaságok közül jelenleg csak a Wizz Airnek van erdélyi járata, Budapest és Marosvásárhely között heti kétszer (szerdán és vasárnap) repülnek oda-vissza.

Portálunk egyébként korábban többször is érdeklődött a Wizz Airnél a Kolozsvár-Budapest járt újraindításának ügyében, de ezidáig nem kaptunk választ. A kolozsvári repülőtér pedig válaszlevelében annyit közölt ez ügyben, hogy ők is szorgalmazni fogják az újraindítást. (magyarhang/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS