2024. február 29. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közös kampánnyal is készül az EP-választásokra az RMDSZ és a Fidesz

2019. április 02. 10:11, utolsó frissítés: 10:11

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta az Európai Néppárt magyar tagszervezeteinek elnökeit - számolt be az MTI.


Forrás: MTIForrás: MTI


A megbeszélésen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnöke és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A pártvezetők az aktuális nemzetstratégiai és európai politikai kérdéseken túl egyeztettek a közelgő az európai parlamenti választásokról, valamint a magyar kormányzati segítséggel a határon túl megvalósuló gazdaságfejlesztési programokról is.

A 444.hu írása szerint Orbán Viktor komoly határon túli kampánnyal készül a közelgő EP-választásokra, Erdélybe május elején fog ellátogatni.

„Az RMDSZ-nek biztosan lesznek olyan politikai üzenetei, melyek találkoznak majd a Fideszével”- nyilatkozta a hvg.hu-nak Kelemen Hunor, aki azt is elmondta, hogy a közös kampányról is tárgyaltak Orbán Viktorral.

A szövetségi elnök szerint az RMDSZ-nél nincs napirendi ponton az a kérdés, hogyha kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), akkor szolidaritásból az RMDSZ is kilépne-e onnan.

Kelemen Hunor a viták ellenére is azt tartja az egyes számú forgatókönyvnek, hogy a Fidesz az EPP tagja marad a májusi választások után, azt azonban elismeri, hogy nem könnyű feladat a legerősebb, a legnagyobb és a legszínesebb pártcsaládot egyben tartani. (mti/444.hu/hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS