2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Álbombát csempésztek a windsori kastélyba

2005. április 07. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun egyik riportere nehézségek nélkül be tudott csempészni egy álbombát a windsori királyi kastélyba. A Scotland Yard főparancsnoka azonnali vizsgálatot rendelt el. A windsori kastélyban tartja a brit trónörökös nagyszabású fogadását szombati esküvője után.

A lap riportere egy meglehetősen lerobbant, graffitikkel összemázolt fehér furgonnal hajtott a brit királyi család legnagyobb angliai rezidenciájának főkapujához, és az ott posztoló rendőrnek egy hamis fuvarozói számlát mutatott be, amely szerint megrendelt cikket szállít a palotába.

A zárt furgon rakterében egy barna kartondoboz hevert, "bomba" felirattal. A cikk szerint a kapuőr minden vizsgálat nélkül, a hamis szállítói jegyzéknek hitelt adva beengedte a munkásruhába öltözött riportert és fotós kollégáját a kastélyba. Az újságírók ezután akadálytalanul hajthattak egészen II. Erzsébet királynő lakosztályáig.

A windsori kastély már tavaly is súlyos biztonsági botrány helyszíne volt, amikor Vilmos herceg, Károly idősebbik fia 21. születésnapjának kerti ünnepségére hatolt be egy Anton Barschak nevű amatőr színész, Oszama bin Laden terrorvezérnek öltözve. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS