2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Dél-afrikai temetkezési vállalatok jelentettek fel egy lelkipásztort, mert szerintük az elcsalt egy feltámasztást

2019. február 27. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

Dél-afrikai temetkezési válllalatok egy csoportja feljelentést készül tenni egy lelkipásztor ellen, akiről úgy gondolják, hogy csalást követett el, amikor állítása cserint csodát tett és feltámasztott egy halottat.


Alph Lukau (lelki)pásztor állítólagos csodájáról az interneten kering egy felvétel, amelyen az látszik, ahogy Lukau Jézust segítségül hívva feltámaszt egy férfit a halálból. Nos, a temetkezési vállalkozók azt állítják, hogy az egész feltámasztósdi egy nagy megrendezett kamu.

A vállalatoknak igazából nem is a „feltámasztás csodájával” van a problémájuk, hanem azzal, hogy a feltámasztás alatt visszaéltek a vállalatok brandjével, mivel a megrendezett temetési előkészületekhez igénybe vették a vállalatok szolgáltatásait. Szerintük ezzel is hitelesebbé akarták tenni annak látszatát, hogy a videón is szereplő férfi valóban halott és arra készülnek, hogy eltemetik.
Az afrikai országban egyébként a magukat lelkipásztornak kiadó emberek hasonlóan meredek sarlatánkodásai nem ritkák. Tavaly például elítéltek az egy lelkipásztort, aki rovarírtót adott el a híveinek, azt állítva, hogy az gyógyítja a rákot és az AIDS-t.

Lukau „atya” csodájára egyébként #ResurrectionChallenge hashtaggel ellátva indítottak kihívást az interneten humoristák. A kihívás célja, hogy sikerüljön feltámasztani olyan neves afrikai személyeket is, mint Nelson Mandela.

(Adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS