2022. aug. 19. péntekHuba
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Hivatalos: Csíksomlyóra is ellátogat a pápa

2019. január 10. 16:48, utolsó frissítés: 2019. február 01. 17:59

Update 2.: A csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy az idei pünkösdi búcsút június 7. és 10. között tartják. Mivel Ferenc pápa romániai látogatása keretében június 1-jén látogat Csíksomlyóra, így a hagyományos búcsún nem lesz jelen.


A ferencesek azt követően adtak ki közleményt, hogy pénteken a román elnöki hivatal és a Vatikán bejelentette: május 31. és június 2. között Romániába látogat Ferenc pápa. A katolikus egyházfő június 1-jén látogat Csíksomlyóra.

Update: Június 1-jén, szombaton tart szabadtéri szentmisét a csíksomlyói hegynyeregben Ferenc pápa - közölte az MTI-vel Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense.

Elmondta: a pápalátogatást a pünkösdi zarándoklat mintájára készítik elő, így a mise szabadtéren lesz a csíksomlyói hegynyeregben, ahol a pünkösdi búcsú szentmiséjét is szokták tartani.

Rámutatott: mivel a pünkösdi búcsú az idén egy héttel későbbre, június 8-ára esik, magánbeszélgetésekben felmerült a két esemény összevonásának lehetősége. Leszögezte: erről azonban még nem született döntés, amelynek meghozatalában Jakubinyi György érsek és a csíksomlyói ferencesek illetékesek.


------------------------------------------------------


Update: A román elnöki hivatal hivatalosan is bejelentette, hogy Ferenc pápa Romániába látogat. A pápa május 31-én érkezik az országba, a hivatalos program szerint három napot marad. Az elnöki hivatal közleménye szerint az egyházfő Bukarestbe, Iași-ba, Balázsfalvára és Csíksomlyóra látogat el.

Az elnöki hivatal Ferenc pápa romániai látogatásának programját egy későbbi dátumon fogja közölni.

*

A digi24.ro beszámolója szerint május 31-én érkezik meg Bukarestbe Ferenc pápa és három napot tölt majd Romániában. A portál szerint a szentatya meglátogatja a főváros mellett Jászvásárt is.

A cotidianul.ro a látogatása kapcsán pedig arról számolt be, hogy a Szentatya a romániai tartózkodása alatt Balázsfalvára és Csíksomlyóra is ellátogat.

Szerk. megj.: A hírünkben korábban a digi24 csatornára hivatkozva az az információ is szerepelt, hogy a tervek szerint a pápa Kolozsvárra is ellátogatna, de ezt utólag ők is módosították és kivették a hírből. (digi24.ro/cotidianul.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS