2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bővül a kannabisz piaca Észak-Amerikában

2018. december 09. 19:15, utolsó frissítés: 19:15

Az Altria Group (volt Philip Morris cégcsoport) nemrég bejelentette, hogy 1,8 millió dollár értékű beruházással kíván beszállni a Cronos Group kanadai kannabisz-termelő cég vállalkozásaiba. Az Altria – többek között a világhírű Marlboro márka tulajdonosa – a beruházástól egyrészt azt reméli, hogy fedezni tudja a cigarettakereskedelem piacán az utóbbi időben tapasztalt csökkenés okozta hiányokat, másrészt meg, egy új, kibontakozóban lévő piac lehetőségeit kívánja kiaknázni.

Miután Kanada októberben legálissá tette a kikapcsolódásra felhasználandó kannabisz-fogyasztást a Cronos Group és más termelő vállalkozások arra számítanak, hogy jóval nagyobb bevételekre tehetnek szert, amint az új törvény kínálta piaci lehetőségeket ki tudják használni. Ez a partnerség nem csak a kanadai piacot illeti, hanem azoknak az Egyesült Államokbéli különböző államoknak a piacát is, amelyek korábban már jóváhagyták az orvosi célú vagy a kikapcsolódás céljából fogyasztható kannabisz-használatot.

Nemrég Mexikóban is engedményeket tettek a kannabisz-fogyasztás szabályozásában a termék piaca tehát folyamatosan bővül és ez mind a dohány-, mind az alkoholtermelő és forgalmazó vállalatok számára kihagyhatatlan piaci lehetőséget jelent. A Corona Group a Canopy Growth kannabisz-termelő cégbe fektetett nemrég több millió dollárt. A Coca-Cola pedig most vizsgálja a beruházási lehetőségeit egy másik, Aurora nevű kanadai kannabisz-forgalmazó cégnél. (BBC)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS