2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Én vagyok az igazi": a nigériai elnök tagadja, hogy meghalt volna és egy klónnal helyettesítették

2018. december 03. 17:12, utolsó frissítés: 17:50

Nigéria elnöke hasonló csapdába esett, mint Arnold Schwarzenegger A hatodik napon című filmben. Mint köztudott, a méltán népszerű filmben a Adam Gibson családapát tudta és beleegyezése nélkül klónozzák, majd a helyzetet megoldandó a családapa sűrű lövöldözésekbe kezd.

Muhammadu Buhari nigériai elnök is cáfolni kényszerült a közösségi hálókon hónapok óta tejrengő hírt, miszerint meghalt volna és egy szudáni klónnal helyettesítették.

Buhari, aki februárban az újraválasztásáért küzd, hónapokat töltött Nagy-Britanniában gyógykezelésen. Amíg távol volt, politikai ellenfelei elhíresztelték, hogy egy szudáni, Jubrilnak nevezett imposztor vette át a helyét.

Annak ellenére, hogy ezt semmi sem támasztja alá, számos, több ezres nézettséggel rendelkező bizonyító videó kering a YouTube-on és a Facebook-on.

„Biztosíthatlak, hogy én vagyok az igazi. Hamarosan a 76. születésnapomat ünnepelem és még mindig erős vagyok” – mondta Buhari egy nigériaiaknak tartott városházi ülésen Lengyelországban. Na, de ki hiszi ezt el? (The Guardian)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS