2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Netanjáhú azt szeretné, hogy minden nagykövetség Jeruzsálembe költözzön

2018. november 02. 09:25, utolsó frissítés: 09:25

Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök úgy nyilatkozott csütörtökön az Antena 3 televíziócsatorna által közvetített interjúban: „türelmetlenül várja”, hogy Románia Jeruzsálembe költöztesse izraeli nagykövetségét.

Arra a kérdésre, miként látja a politikai vihart, amely Romániában keletkezett a hírre, hogy a kormány Tel Avivból Jeruzsálembe készül költöztetni az izraeli nagykövetséget, Benjámín Netanjáhú azt felelte: nem kíván beavatkozni a romániai politikába. Ugyanakkor hozzátette: „óriási barátságot” tapasztalt minden politikai vezető részéről, akivel beszélgetett.

„Természetesen azt akarjuk, hogy minden nagykövetség Jeruzsálembe költözzön. Trump elnök történelmi jelentőségű nyilatkozatot tett. Izrael fővárosa Jeruzsálem, ez volt a zsidó nép fővárosa háromezer éven át, Dávid király óta, már időszámításunk előtt ezer évvel. (...) Ott van a kormányunk székhelye, és ott is fog maradni. Tehát egyértelmű, hogy értékeljük Trump elnök döntését” - nyilatkozta Netanjáhú, hozzátéve, reméli, hogy minél több ország fogja megtenni ezt a lépést.

„Türelmetlenül várjuk, hogy Románia és más országok hasonlóképpen járjanak el. És várom, hogy más országok a közeljövőben tegyék ezt meg. Csak idő kérdése, de meg fog történni. Amikor a román kormány úgy dönt, hogy Jeruzsálembe költözteti a nagykövetségét és Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosaként, mi vörös szőnyeggel leszünk ott” - mondta az izraeli kormányfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS