2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keményen tiltakoznak a Google alkalmazottai

2018. november 01. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

A vállalat munkatársai a női munkavállalók helyzetének javításáért tiltakoznak. Ehhez hasonló megmozdulásra eddig még nem volt példa a Google történetében, állítja a BBC.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója jelezte, hogy ő is támogatja az alkalmazottak megmozdulást, mivel érti, hogy miért dühösek és csalódottak, valamint ő is szeretné, ha történnének változások.

Az alkalmazottak elégedetlenségét az váltotta ki, hogy az Android megálmodója, Andy Rubin állítólag 90 millió dollárt kapott a cégtől való távozása után, pedig a vállalat szerint is hitelesek azok a vádak, amelyek szerint Rubin szexuális visszaéléseket követett el. Andy Rubin tagadta, hogy ilyet tett volna.

A vállalattól nemrég 48 alkalmazott távozott a szexuális visszaélésekről szóló vádak miatt. Az elégedetlenkedő tiltakozók azt szeretnék, hogy a továbbiakban a vállalaton belüli szexuális visszaéléseket, illetve diszkriminációkat bíróság elé vihessék, és a vállalatnál kötött szerződésük ne kötelezze arra őket, hogy azokat a cégen belül oldják meg.

A Google alkalmazottai mostanában egyre bátrabban kiállnak, ha nem értenek egyet a vállalat politikájával. Tavaly már hevesen tiltakoztak az ellen, hogy a cég az amerikai védelmi minisztériummal dolgozzon együtt és a kínai piacra szánt cenzúrázott kereső ellen is heves tiltakozások vannak a vállalaton belül. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS