2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Robbanás történt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat arhangelszki székházánál

2018. október 31. 10:36, utolsó frissítés: 13:50

Robbanás történt szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházának bejáratánál.


Az észak-oroszországi incidensben egy ember életét vesztette. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy értesült, hogy a halott nem a szolgálat munkatársa volt.

Az épületnél helyszínelés folyik, a robbanás okát vizsgálják.

Frissítés2: Robbantást követtek el az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházában - közölte szerdán Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója.

Az észak-oroszországi városban bekövetkezett robbanásban egy ember a helyszínen meghalt - a személyazonosságát még nem állapították meg -, hármat kórházba vittek.

„Azonosítatlan robbanószerkezettel elkövetett bűncselekmény történt” - jelentette ki a kormányzó.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság azt közölte, hogy az első információk szerint az életét vesztő személy egy még azonosítatlan tárgyat vett elő a táskájából, amely a kezében felrobbant. Orosz hírügynökségek névtelenül nyilatkozó forrásokra annyit közöltek, hogy a halott nem volt az FSZB munkatársa.

Orlov elmondta, hogy vizsgálat indult a merénylet indítékának és a bomba típusának megállapítására.

A biztonsági szolgálat megyei székházát kiürítették. Arhangelszk csomópontjain rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe.

Frissítés: Terrortámadásnak minősítette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházában elkövetett robbantásos támadást szerdán a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

A házi készítésű robbanószerkezetet egy 17 éves helyi lakos vitte be aznap az épületbe, és hozta ott működésbe. A detonáció okozta sérülésekbe a merénylő belehalt, az FSZB három alkalmazottja pedig megsérült, egyiküket kórházba kellett szállítani.

A támadót a hatóságok azonosították, de kilétét még nem hozták nyilvánosságra. A róla az FSZB-székház biztonsági kamerája által készített felvételt ugyanakkor nyilvánosságra hozta honlapján az SZK.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a támadó, aki az egyik arhangelszki technikum tanulója volt, egy anarchista internetes közösséggel előre tudatta, hogy támadásra készül, és a pokolgépet maga készítette.

Az SZK terrorcselekmény és tiltott lőszerbirtoklás címén indított eljárást. A hatóság elnöke, Nyikolaj Basztrikin elrendelte, hogy beosztottjai mielőbb derítsenek fényt a támadás indítékaira.

Az FSZB székházát kiürítették. Az arhangelszki közintézményekben és a város forgalmas helyein rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. A történtekről tájékoztatták Vlagyimir Putyin elnököt.

Tavaly áprilisban Habarovszkban ölt meg két embert az FSZB helyi székházában egy helyi lakos. A fegyveres támadót agyonlőtték. (mti)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS