2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Németországban letartóztatták a bolgár újságírónő feltételezett gyilkosát

2018. október 10. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Új gyanúsítottat vettek őrizetbe Németországban a megerőszakolt és különös kegyetlenséggel meggyilkolt bolgár újságírónő ügyével összefüggésben. Az MTI szerint a gyanúsítottól vett DNS-minta egyezik a helyszínen talált DNS-mintával.

A gyanúsított neve Szeverin Kraszimirov, aki ellen távollétében vádat emeltek nemi erőszak és gyilkosság miatt, valamint európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Sajtóinformációk szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyilkosságnak van-e köze ahhoz, hogy az áldozat újságíró volt és hogy milyen ügyben kutakodott, mivel egyelőre nincsenek erre utaló nyomok.

A gyanúsítottnak korábban lopás miatt volt dolga a hatóságokkal, akik szerint a férfi vasárnap menekült Németországba, ahol az édesanyja is él.

A újságíró meggyilkolásának ügyében a hatóságok először egy román állampolgárt vettek őrizetbe, de mivel nem találtak bizonyítékot arra, hogy köze lenne a gyilkossághoz, ezért elengedték.

Az újságíró holttestét szombaton találták meg a román határhoz közeli Rusze városában. A nő egy helyi tévécsatorna egyik igazgatója és két oknyomozó műsorának a műsorvezetője volt és főleg korrupciós ügyek feltárásán dolgozott. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS