2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megerőszakoltak és brutálisan meggyilkoltak egy tévériportert Bulgáriában

2018. október 08. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

Nemi erőszak és brutális gyilkosság áldozata lett Viktorija Marinova oknyomozó újságíró Bulgáriában, írja az MTI a Terminal 3 bolgár hírportálra és az OCCRP nevű, szervezett bűnözésre és korrupcióra szakosodott újságíró szervezetre hivatkozva.

A 30 éves újságírót a román határon, a Duna partján fekvő Ruszében gyilkolták meg, és halála előtt meg is kínozhatták. Holttestét a ruszei kikötőben találták meg, szinte felismerhetetlen állapotban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az újságíró meggyilkolása összefüggésben állt-e a munkájával, viszont az Index szerint az sem elhanyagolható, hogy a tévériporter korrupciós ügyek után kutakodott.

Marinova legutóbb a GP-gate nevű ügy feltárásán dolgozott, amelyben több újságíró annak járt utána, hogy építési vállalkozások és tanácsadó cégek hogyan rövidítették meg az adófizetőket több millió levával EU-s támogatásokból.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet teljes körű és alapos vizsgálatot sürgetett, valamint a felelősök mielőbbi elszámoltatását követelte. (mti/Index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS