2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az európai Magyarországért tüntettek Budapesten

2018. szeptember 16. 19:29, utolsó frissítés: 19:46

Vasárnap délután a budapesti Bem téren szervezett közös tüntetést az MSZP, a DK és a Párbeszéd, amelynek apropója a Sargentini-jelentés elfogadása volt. A három párt az esemény leírásában úgy fogalmazott: "Meg fogjuk mutatni, hogy Magyarország sokkal több Orbán Viktornál és hogy nem lehet semmibe venni európai értékeinket, jogainkat, szabadságunkat".

A néhány ezer résztvevőt számláló megmozduláson összefogást sürgettek, illetve utcai tüntetésekre buzdítottak a felszólaló politikusok, hogy így váltsák le az Orbán-rendszert.Tóth Bertalan, az MSZP elnöke arról beszélt: a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti szavazás megmutatta, hogy "Orbán Viktor nem Európa erős embere, hanem megbélyegzett populista", akit, miközben a kereszténydemokrácia építését hirdeti, a kereszténydemokrata pártok képviselői szavaznak le.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke folyamatos utca tüntetésekre szólította fel az embereket, hogy így döntsék meg a kormány hatalmát. A népnek mostantól nem csak joga, hanem kötelessége is, hogy a sorsát a kezébe vegye és megfutamítsa ezt a rendszert - fogalmazott.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, következő EP-választáson nem lehet engedni, hogy "Orbán Viktor többségbe kerüljön", hogy az EP-ben a miniszterelnök pártkatonái legyenek többségben. Aztán az önkormányzati választásokon meg kell szervezni a szabadság kis köreit - tette hozzá. (mti, index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS