2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az oroszok azonosították a Szkripal-ügy két gyanúsítottját

2018. szeptember 12. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Oroszország azonosította azt a két férfit, aki a brit hatóságok gyanúja szerint Angliában megmérgezte Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban.

„Tudjuk kik ők, megtaláltuk őket” - mondta.

Az orosz elnök közölte, hogy két büntetlen előéletű civilről van szó, de nem nevezte meg őket. Kifejezte reményét, hogy a két férfi hamarosan a nyilvánosság elé áll, és elmondja, miképp történt az eset.

„Nincs abban semmi különös és kriminális, biztosítom önöket” - tette hozzá Putyin.

Szergej Szkripal volt kettős ügynököt március 4-én sikertelenül próbálták meggyilkolni méreggel az angliai Salisburyben, az elvetélt merényletkísérlet miatt a lánya is kórházba került. A brit hatóságok szeptember 5-én két orosz állampolgárt vádoltak meg a bűncselekménnyel, azt állítva, hogy mindketten az orosz katonai hírszerzés ügynökei, és a mérgezéshez „novicsok” típusú katonai idegméreg-hatóanyagot használtak.

Brit tisztségviselők arra is egyértelmű célzásokat tettek, hogy a merényletet a legmagasabb szinten rendelhették el Oroszországban. Moszkva visszautasította a vádakat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS