2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Íme az ország, ahol 175 politikust gyilkoltak meg csak az elmúlt egy évben

2018. szeptember 11. 12:25, utolsó frissítés: 12:25

Az elmúlt egy évben 175 politikust gyilkoltak meg Mexikóban. Ez azt jelenti, hogy a dél-amerikai országban havonta átlagosan 14 politikussal végeztek.

A politikusok elleni merényletek azért sűrűsödtek meg, mert júliusban választásokat tartottak. Azt is hozza kell tenni, hogy az elmúlt egy évben a 175 gyilkosság mellett a hatóságok 850 olyan esetről tudnak, amelyben egy politikus agresszív támadásnak esett áldozatul.

Habár a választások július végén lezárultak és a várt fordulatot hozták az ország életében (ismét győzött a régóta összenőtt kormánykoalíció), a politikusok elleni atrocitások nem szűntek meg. A választásokat követően, augusztus 31-ig további 21 politikussal végeztek, legutóbb éppen múlt pénteken egy észak-mexikói polgármesterrel.

Az országban a drogkartellek háborúskodása miatt a közbiztonság nagyon rossz, egyes vidékeket teljesen a bűnözők tartanak az uralmuk alatt, és időnként még közép-amerikai mércével mérve is durva erőszakhullámok csapnak át az országon.

Tavaly közel 30 ezer gyilkosságot regisztráltak Mexikóban. Emiatt természetesen a választásokon szinte minden jelölt a bűnözés visszaszorításával és a közbiztonság visszaállításával kampányolt, amit a drogkartelek enyhén szólva nem néztek jó szemmel. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS