2021. május 18. keddErik, Alexandra
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Autós támadás történt Londonban

2018. augusztus 14. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

Egy autó ütközött a brit Parlament épületét védő betonelemeknek, a szemtanúk szerint szándékosan, és a rendőrség is terrorcselekményként kezeli az esetet - írja több brit médium is.


Az ütközés után fegyveres rendőrök vették körbe a kocsit, a sofőrt pedig letartóztatták. Az ámokfutásban gyalogosok is megsérültek. A rendőrség közlése szerint két embert vittek kórházba, állapotuk nem életveszélyes.

A nyomozást a rendőrség terrorellenes erői vezetik, a sofőrt terrorcselekmények gyanújával tartják őrizetben, az ügyet "terrorista-incidensként" kezelik.

Több környező utcát is lezártak, rendőrök, mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre.A szemtanúk szerint a kocsi az ütközés előtt kerékpárosokat is elsodort, legkevesebb egy biciklist a beszámolók szerint mentők láttak el.

A brit parlamentet acél- és betonelemek védik a Westminster-hídi támadás, 2017 márciusa óta. Akkor egy Khalid Masood #/b nevű férfi #hajtott az emberek közé, négyen haltak meg, majd a autóból kiszállva késsel ölt meg egy fegyvertelen rendőrt, mire egy fegyveres rendőr lelőtte őt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS