2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

200-nál is több sérültje van a bukaresti tüntetésnek

2018. augusztus 10. 22:52, utolsó frissítés: 22:52

Lassan oszladozni kezd a bukaresti Victoriei téren a kormány ellen kivonult tüntető tömeg. Újabb-újabb dulakodások jellemezték az estét.


Amikor 21:00 órakor a diaszpórában élők tüntetésén részt vevők egyszerre elkezdtek világítani telefonjukkal, miközben a román himnuszt énekelték, a demonstrálók egy csoportja agresszívan nyilvánult meg, ezért a csendőrök ismét könnygázt vetettek be.A bukaresti katasztrófavédelem tájékoztatása szerint eddig 172-en szorultak orvosi ellátásra. Kilenc személyt szállítottak kórházba, közülük ketten csendőrök. A hírportálok 200 fölötti sérültről tudnak, eddig kilenc embert kellett kórházba szállítani, közülük kettő csendőr.

Egy tüntetőt eszméletlen állapotban vitt el a mentő a térről, állítólag egy fiatal lányról van szó, aki a könnygáz miatt veszítette el az eszméletét.

Korábban a csendőrség Facebook-oldalán figyelmeztetett, hogy erőszakos megnyilvánulásaikról ismert labdarúgó-szurkolók jelentek meg a Victoriei téren, és felhívást intézett a békésen demonstrálókhoz, hogy határolódjanak el tőlük, ne keveredjenek konfliktusba velük. Nemrég azt jelentették, hogy oszlatni fognak, és felszólították a tömeget a tér elhagyására.

A még téren maradókat itt lehet követni. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS