2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

15 évig tartott fogva és bántalmazott szexuálisan egy lányt egy sámán Indonéziában

2018. augusztus 08. 13:38, utolsó frissítés: 14:47

Az indonéziai Sulawesi (Celebes sziget) rendőrsége közölte, hogy kiszabadítottak fogságból 28 éves nőt, akit 15 éven keresztül egy barlangba zárva tartott egy falusi sámán.

A 83 éves férfit azzal vádolják, hogy elrabolta az akkor 13 éves lányt, és elhitette vele, hogy egy rossz szellem, vagy egy dzsinn szállta meg.

A barlangból sokszor éjszaka hazavitte a lányt és szexuálisan bántalmazta, mindezt körülbelül 10 éven keresztül. A férfit vád alá helyezték.

A helyiek úgy ismerik a Jagonak nevezett férfit, mint gyógyítóembert, aki fekete mágiát is űz. A rendőrség elmondása szerint a lányt 13 évesen a családja vitte el a sámánhoz meggyógyítani. Akkor vele volt számos családtagja is, de még abban az évben nyoma veszett a kislánynak. Éveken keresztül keresték a rokonai, mígnem eltűntté nyilvánították.

A rendőrség helyszínen készült fotóiból az látszik, hogy a lánynak a sámán rendelkezésre bocsátott néhány alap bútort a barlangban, amely közel volt a férfi házához.

A rendőrfőnök nyilatkozata szerint a férfi képes volt elhitetni a lánnyal, hogy megszállták, és ezért nem mert elmenekülni, vagy más emberekkel találkozni. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, a sámán 15 éves börtönbüntetésre számíthat. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS