2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erős földrengés volt Indonéziában, nagyon sokan meghaltak

2018. augusztus 06. 13:17, utolsó frissítés: 13:17

Hetes erősségű földrengés rázta meg a térséget Lombok és Bali szigetén Indonéziában, aminek következtében legkevesebb 142-en meghaltak, több százan megsérültek. A hatóságok előbb cunamiriadót is elrendeltek, de ezt később visszavonták, csak rövid ideig volt érvényben.

Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint a földmozgás epicentruma a Lombok sziget északi partvidékén fekvő Loloan várostól 2 kilométerre keleti irányban, fészke pedig 10,5 kilométeres mélységben volt. Az indonéziai katasztrófavédelem jelentése szerint 15 kilométeres mélységben rengett a föld.



A földrengés pánikot váltott ki a két szigeten nyaraló turisták és a helyi lakosok körében. Beszámolók szerint Balin több másodpercig érezhető volt a földmozgás, míg Lombokon mintegy fél percig volt érezhető a rengés, amelynek hatására az emberek kirohantak az utcára. Mindkét szigeten károk keletkeztek a házakban, számos régi épület megrongálódott Lombok legnagyobb városában, Mataramban.



Indonéziai tisztviselők a szökőárriadó visszavonásával egy időben tudatták azt is, hogy a repülőterek a két szigeten rendben működnek, a földrengés nem okozott bennük jelentős károkat. (24.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS